Laktosfria kanelbullar
jag vet att dom flesta är sugna på lussekatter nu Men...
jag känner att om jag börjar med det nu kommer jag inte vara sugen på det när det väl är jul
så jag tänker hålla mig lite till..
därför gör jag istället kanelbullar och eftersom jag är laktosintollerant lägger
jag upp det receptet som jag själv gör
så kan man ta vanliga mejeriprodukter
om man vill istället för det laktosfria :)
Mitt bästa recept
20-25 st bullar
50 gram jäst
5 dl laktosfri mellan mjölk
200. Gram laktosfritt smör
14-15 dl mjöl
1 tsk kardemumma
1 tak salt
Fyllningen
150 gram laktosfritt smör
1- 1 1/2 dl socker
3 1/2 msk kanel
Garnering
1 ägg
1 1/2 dl pärlsocker
Gör såhär
smula sönder jästen i en stor bunke och värm upp mjölken till
37 grader. Häll sedan mjölken över jästen och rör om.
tillsätt smält smör, socker, kardemumma, salt och nästan allt mjöl ( det ska vara så att degen precis släpper buken)
låt den stå under handduk i 30 min.
sätt ugnen på 250 grader Och rör ihop fyllningen.
ta sen upp degen och arbeta den på en bänk med resten av mjölet, dela i 3 delar och kavla ut varje del,
lägg på fyllningen och vik ena kanten till den andra så du har en halvmåne.
skär sedan ut längder och snurra ihop med fingrarna så du får snurrade bullar som på bilden.
lägg handduk över bullarna och låt vila 20 min.
pensla sen på ägg och lägg på strösocker och sen in i ugnen i 8-10 min.
supergott!